• Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle
DigitalHealth2021_logo-02.png

Podcast: Näin digitalisaatio muuttaa lääkärin ja potilaan suhdetta

January 15, 2018

Pihlajalinnan podcastin toisessa jaksossa terveydenhuollon palvelujen kehitysjohtaja ja ylilääkäri Wille Komulainen sekä digitaalisen kehityksen johtaja Perttu Monthan kertovat, miten terveydenhuollon digitaalinen mullistus panee potilaan ja lääkärin suhteen kokonaan uusiksi. Korvaako tekoäly ja potilaan itse keräämä data lääkärin?

 

"Tekoäly on tosi hyvä renki, mutta ei välttämättä kovin hyvä isäntä. Hoidamme ihmisiä, emme koneita, ja terveydenhuollon ammattilaisen kliininen silmä on usein se kaikkein paras mittari", muistuttaa Komulainen. "En näe mitään syytä, että digitalisaatio vähentäisi lääkärin ja potilaan kommunikaatiota. Ehkä tulevaisuudessa lääkärin rooli tulee olemaan enemmän tukija, valmentaja ja datatulkki. Käydään läpi dataa ja tehdään yhdessä päätöksiä. Siihen perinteiseen malliin, jossa lääkärin sana oli se ehdoton, ei olla varmastikaan enää palaamassa."

 

Digipalveluiden on sanottu voivan ratkaista sote-uudistukseen ajaneita ongelmia kuten kustannusten nousun ja epätasa-arvoisen hoitoonpääsyn. Podcastissa kerrotaan, mikä nykyisissä digipalveluissa on pielessä ja miten niillä voidaan tulevaisuudessa konkreettisesti hoitaa entistä paremmin eniten palveluita tarvitsevia kuten ikäihmisiä ja kroonisesti sairaita eli esimerkiksi diabeetikkoja.

 

Pihlajalinnan podcast Spotifyssa
Pihlajalinnan podcast iTunesissa
RSS-tilauslinkki Android-käyttäjille

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Pirkko-järjestelmä on saanut oman logon

February 7, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload