top of page

Digitalisaatio haastaa terveydenhuollon ammattilaiset kohtaamaan asiakkaan uudella tavalla

Artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien Business Class-liitteessä 28.10.2019. Koko julkaisu on saatavilla täältä, artikkelimme löytyy sivulta 28.

Terveydenhuollon ammattilaiset haluavat hoitaa potilaansa mahdollisimman hyvin. Asiakkaat puolestaan tarvitsevat tietyllä hetkellä juuri oikeanlaista hoitoa ja tukea. Yhden luukun palvelupolku ja ammattilaisten työn helpottaminen tuovat isoja säästöjä. Iso osa tapaamisista voitaisiin pitää etänä.

Pankkipalvelujen digitalisoitumista vastaava murros on tapahtumassa terveydenhuollossa. Terveydenhuollon etäpalvelut tuovat oikea-aikaisen tuen ihmiselle helposti ja sijainnista riippumatta. Samalla digitaalisen palvelupolun ja ammattilaisten työvälineiden siilojen purkaminen säästää resursseja, eheyttää tiedonkulkua ja luo uusia työn tekemisen tapoja.

Movendos on jo vuosia keskittynyt sujuvaan palvelukokemukseen, ihmisten parempaan terveyteen ja kustannustehokkaaseen toimintaan. Sen kehittämä sähköisten terveyspalvelujen kokonaisratkaisu Movendos Health Platform antaa työkalut asiakaslähtöisiin palveluihin.

– Alusta mahdollistaa kattavat palvelut viestintään, ajanvaraukseen, hoitotarpeen arviointiin, asiakasohjaukseen ja tiedonkeräämiseen. Tietoturvallista ratkaisua voi laajentaa ja räätälöidä tarpeiden ja toiminnan kehittymisen mukaan, ja se on integroitu potilastietojärjestelmään, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Arto Leppisaari.

Sähköisen asioinnin kokonaisratkaisu yhdestä paikasta

Digipalveluja käyttämällä voidaan vähentää kuluja ja hyödyntää terveystietoa tehokkaammin. Samalla terveydenhuollon ammattilaiselle jää enemmän aikaa olennaisimpaan eli ihmisen kohtaamiseen kasvokkain tai etänä.

– Terveydenhuollon asiakkaat tarvitsevat yksilöllistä hoitoa ja helppoa ohjausta oikean palvelun pariin, ettei heidän tarvitse harhailla tukea tai hoitoa etsiessään. Alustan tarjoamista kanavista jokaiselle löytyy omaa tarvetta vastaava vaihtoehto. Ammattilaiset taas arvostavat sitä, että aikaa säästyy asiakaskohtaamiseen. Saamme paljon kiitosta helppokäyttöisyydestä.

Ratkaisuja suoraan arjen tarpeisiin

Movendos tekee kehitystyötä tiiviissä yhteistyössä terveyspalvelujen tarjoajien kanssa arjen tarpeet edellä.

– Työterveyshuollon organisaatiot ja potilastietojärjestelmien toimittajat ovat kumppaneitamme. Tiedon integraatio mahdollistaa asiakas- ja ammattilaistiedon sujuvan siirtymän järjestelmien välillä, tietoturva huomioiden.

Kohti ennaltaehkäisyä

Terveydenhuollossa painopiste siirtyy yhä enemmän ennaltaehkäisyyn ja elintapojen muovaamiseen. Ihmistä halutaan hoitaa ja tukea kokonaisuutena.

– Vaikkapa työkykyyn tai yksityiselämään liittyviä terveysriskejä voidaan tunnistaa ja ennakoida hyvissä ajoin. Viisaasti kehitetty teknologia on tässä isona apuna, Leppisaari sanoo.

Movendos Oy

  • Liikevaihto 0,6 milj. euroa (2018)

  • Perustettu 2012

  • Yrityksen kehittämä Movendos Health Platform on asiointikanava terveydenhuoltoon

  • Nykyaikainen ja skaalautuva ratkaisu

  • Tällä hetkellä yli 30 terveydenhuollon organisaatiota käyttää alustaa

  • Yli 350 000 suomalaista palveluiden piirissä

  • Asiakkaina esimerkiksi valtakunnallisesti toimiva Pihlajalinna sekä Tampereen seudulla palveleva työterveys- ja lääkärikeskus Pirte

  • Movendos Health Platform-alustaan kuuluvat Movendos mSurvey -kartoituspalvelu, Movendos mBooking -ajanvaraus sekä Movendos mClinic -etävastaanotto.

bottom of page